Взаємодія авіавлади України та ЄС буде посилена – Омелян

Читать на русском
Український уряд ухвалив розпорядження про затвердження Плану заходів із підготовки до запровадження спільного авіаційного простору України з Європейським Союзом та його державами-членами.

Ухвалене Кабінетом міністрів розпорядження «Про затвердження Плану заходів із підготовки до запровадження спільного авіаційного простору України з Європейським Союзом та його державами-членами» посилить взаємодію авіавлади України та ЄС.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

За інформацією прес-служби Мінінфраструктури, розпорядження розроблено з метою виконання зобов'язань у рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також парафованої угоди про спільний авіапростір.

Своєю чергою, очільник відомства Володимир Омелян зазначив, що затвердження та впровадження плану заходів дозволить посилити взаємодію органів виконавчої влади України у сфері авіаційного транспорту з відповідними структурами Європейського Союзу (Європейська комісія та Європейське агентство з безпеки польотів (EASA)), встановити прямий діалог у рамках створюваного, відповідно до угоди про САП, спільного комітету, почати транспонування в національне законодавство відповідних вимог і стандартів авіаційного законодавства ЄС, ухвалити ефективні авіаційні правила України в усіх сферах авіаційної діяльності та посилити вимоги у сфері безпеки польотів за технічної підтримки з боку ЄС.

Нагадаємо, раніше Омелян анонсував запуск рейсу зі Львова від нового лоукостера. Також у Єврокомісії запропонували Україні альтернативу «відкритому небу».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: