Кабмін підтримав концепцію планування Бюджету на 3 й більше років

Читать на русском
У Кабінеті міністрів України ухвалили рішення змінити концепцію управління державними фінансами.
фото: УНІАН

Кабінет міністрів України схвалив оновлену концепцію управління державними фінансами, що передбачає запровадження середньострокового бюджетного планування терміном на три й більше років.

Документ був представлений міністром фінансів Олександром Данилюком на засіданні уряду, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

Він підкреслив, що документ є системним і стратегічно важливим, оскільки впроваджує практику ухвалення середньострокових бюджетних декларацій, змінює політику управління держборгом у бік його зменшення в середньостроковій перспективі до 60% ВВП.

«Важливо, щоб цей документ став реальним. Ми вже підготували план дій, який протягом тижня буде розісланий усім органам влади», – сказав Данилюк, додавши, що Мінфін уже чекає від органів влади прогнозних даних і планів на 2017 рік і середньострокову перспективу.

Коментуючи необхідність ухвалення документа, прем'єр-міністр Володимир Гройсман зазначив: «Це важлива стратегія. Тут є конкретні кроки, які дозволять ефективно використовувати мільярди Держбюджету».

Нагадаємо, раніше міністр фінансів запевнив, що в 2017 році всі етапи бюджетного процесу проходитимуть за новими правилами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: