Естонія виділить Україні майже 12 мільйонів гривень на вирішення гуманітарної кризи

Читать на русском
Уряд Естонії ухвалив рішення допомогти Україні у вирішенні гуманітарної проблеми, яка виникла в зоні АТО.

Естонія має намір виділити Україні 400 тисяч євро для вирішення проблем, пов'язаних із гуманітарною кризою.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ Естонії, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Гроші підуть на відновлення первинного ремонту житла та постачання питної води, а також поліпшення становища людей, які залишили свої будинки через кризу», – сказав представник прес-служби.

Як повідомляється, 200 тисяч євро виділяються через Міжнародний комітет Червоного Хреста, а ще 200 тисяч – через Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

Голова МЗС Естонії Свен Міксер на прес-конференції у вівторок у Талліні заявив, що «збройний конфлікт у Східній Україні, що триває вже майже три роки, катастрофічно позначився на регіоні».

За його словами, «нещодавній обстріл цивільних об'єктів і населення в Авдіївці призвів до посилення гуманітарної кризи».

«Це грубе порушення міжнародного гуманітарного права. Ситуація серйозна й заслуговує міжнародного засудження», – підкреслив очільник МЗС.

Він також повідомив, що на останній раді міністрів закордонних справ країн ЄС висловився за посилення санкцій щодо Росії в разі подальшого погіршення ситуації на Донбасі.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що німецький банк готовий виділити Україні гроші на житло для переселенців. Водночас голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський повідомляє про деескалацію конфлікту поблизу лінії розмежування.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: