Могеріні прокоментувала можливу зміну політики щодо РФ через Трампа

Читать на русском
Верховний представник ЄС у закордонних справах і політиці безпеки Федеріка Могеріні прокоментувала можливу зміну політики щодо РФ.
Федеріка Могеріні

Європейський Союз не змінить політику щодо України з приходом нового президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа. ЄС залишається непохитним у невизнанні анексії Криму та в необхідності імплементації Мінських угод.

Про це в Брюсселі перед засіданням очільників МЗС заявила верховний представник ЄС у закордонних справах і політиці безпеки Федеріка Могеріні, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНН.

«Я не хочу спекулювати на цю тему. Точно відомо, що ЄС має чітку позицію щодо анексії Криму, яку ми будемо продовжувати не визнавати, а також необхідності повної імплементації Мінських угод, що передбачає режим припинення вогню. Я думаю, що ЄС ще раз підтвердить свою чітку позицію сьогодні з цього приводу. І ми будемо працювати з усіма партнерами, включаючи «нормандський формат», де є РФ і Україна, щоб знайти шлях вирішення конфлікту. Я не можу сказати, на яких зараз позиціях стоїть адміністрація США, але я точно можу сказати, на яких позиціях стоїть ЄС», – зазначила вона.

Нагадаємо, раніше ЄС і Данія запустили в Україні антикорупційну ініціативу. Також Євросоюз виділить 27 мільйонів євро на управління міграційними процесами в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: