У НБУ прокоментували ризик масових звільнень через підвищення «мінімалки»

Читать на русском
Глава Нацбанку України розповіла чи є ризик масових звільнень через підвищення мінімальної зарплати.

Глава Нацбанку України Валерія Гонтарєва повідомила, що підвищення мінімальної зарплати не призведе до скорочень.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Українську правду.

«Підвищення мінімальної заробітної плати простимулює зростання внутрішнього споживання, а отже, і економічної активності, і тому - зросте попит на робочу силу і підвищить зайнятість в майбутньому», - вважає Гонтарєва.

За її словами, підвищення мінімальної заробітної плати сприятиме зростанню матеріальних стимулів до повернення на ринок праці осіб, які раніше не шукали роботу саме через недостатність матеріальних стимулів.

Відносно раніше опублікованого звіту, в НБУ уточнили, що дані стосувалися показника офіційної зайнятості, а не «звільнень».

Підвищення мінімальної зарплати – перші наслідки скандальної реформиМоніторячи заяви політиків, «Слово і Діло» не просто надає статуси «виконано/не виконано», а й звертає увагу на причини, через які політики переглядають своє ставлення до виконання обіцянок.

«За оцінками фахівців Нацбанку, процитоване зниження формальної зайнятості насамперед буде відбуватися за рахунок закриття «сплячих» ФОП через зміни в податковому законодавстві», - повідомили в НБУ.

Як відомо, в інфляційному звіті НБУ сказано, що за оцінками банку в результаті підвищення мінімальної заробітної плати в 2017 до 3 200 офіційно будуть звільнені близько 630 тис осіб.

Раніше «Слово і Діло» відібрало ряд цікавих обіцянок щодо відставки Валерії Гонтарєвої з різних приводів і причин. Детальніше у матеріалі «Хто з українських політиків і коли обіцяв ініціювати звільнення голови НБУ Валерії Гонтарєвої».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: