Apple продала рекордну кількість iPhone

Читать на русском
Американська компанія Apple в четвертому кварталі 2016 року підвищила виручку від продажів iPhone.

Виручка американської компанії Apple в четвертому кварталі 2016 року підскочила на 3% - до рекордних 78,4 мільярдів доларів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на delo.ua.

У минулому кварталі Apple продала 78,3 млн iPhone, що є рекордним показником і на 5% більше, ніж роком раніше. На частку iPhone припадає близько двох третин виручки Apple.

Експерти відзначають, що, незважаючи на триваюче збільшення продажів iPhone, темпи зростання вже не настільки значні, як в попередні роки. Для порівняння: в четвертому кварталі 2014 року продажі iPhone злетіли на 46%.

Слабким місцем Apple є китайський ринок, де компанія стикається з високою конкуренцією з боку місцевих виробників. Продажі Apple в Китаї в минулому кварталі впали на 12% - до $ 16,2 млрд.

Чистий прибуток Apple в жовтні-грудні склав $17,9 млрд, або $3,38 у розрахунку на акцію, у порівнянні з $18,4 млрд, або $3,3 на акцію, за аналогічний період роком раніше.

Акції Apple на додаткових торгах у вівторок подорожчали більш ніж на 3%. Їх вартість зросла на 7% за останні три місяці і на 25% за останній рік.

Нагадаємо, Україна увійшла в топ країн з найдешевшими iPhone.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: