Карта АТО: ситуація на сході України станом на 30 січня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 30 січня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів.

Обстріли:

За минулу добу українські позиції обстріляли 56 разів.

Напрямки:

На Маріупольському напрямку, використовуючи реактивні системи залпового вогню БМ-21 «Град», окупанти випустили 20 снарядів у напрямку наших позицій в районі Талаківки. Застосовувавши реактивну систему «Град-«П», артилерію 122 міліметри, міномети різних калібрів, гранатомети та стрілецьку зброю, загарбники вели вогонь по Водяному. 122 міліметрова артилерія обстрілювала і Лебединське. Також з мінометів різних калібрів – Красногорівку. З гранатометів та стрілецької зброї – Гнутове, Павлопіль, Широкине, Красногорівку, Талаківку. По Широкиному вогонь вели також БТР та БМП противника.

На Донецькому напрямку в районі Авдіївки окупанти двічі намагалися штурмувати наші позиції, та, зазнавши втрат, змушені були відступати. Протягом дня вони продовжили обстріли з мінометів різних калібрів Верхньоторецького, Авдіївки, Опитного, Луганського, Зайцевого та Кам’янки. Танки вели вогонь по Новгородському та Пісках.

На Луганському напрямку з мінометів різних калібрів та гранатометів обстрілювали Новоолександрівку, Троїцьке, Попасну, Новозванівку.

5 наших військових загинуло, 9 – поранено і 4 травмовано.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: