Мешканці заходу й півночі Україні рідше скаржаться на здоров’я, ніж жителі сходу та півдня

Читать на русском

За результатами дослідження, проведеного соціологічною групою «Рейтинг», найбільше у відсотковому співвідношенні людей, що задоволені станом свого здоров’я, проживають на заході України. Серед усіх опитаних, 49% мешканців західного регіону країни відповіли, що почуваються добре або дуже добре. 39% заявили, що вважають свій стан здоров’я задовільним, ще 12% – що почуваються погано.

Дещо нижчий показник відмінного самопочуття у жителів центру країни – 46%. 41% з них стверджують, що почуваються задовільно, 12% – скаржаться на самопочуття.

На півдні кількість опитаних, що вважають свій стан здоров’я хорошим, склала 40%, тих, хто почувається задовільно, – 46%, тих же, хто вважає своє самопочуття незадовільним, – 14%.

Найгірші показники, судячи з результатів опитування, серед жителів Східної України. Лише 37% з них взагалі не скаржаться на здоров’я. 48% вважають, що почуваються задовільно, ще 15% – говорять про поганий стан здоров’я.

Природно, що загалом в країні найбільше здорових людей – у віковій категорії від 18 до 35 років (66%). У віці 36-50 років лише 39% громадян України вважають себе здоровими, а в категорії старше 51 року – всього 19%.

При цьому, згідно з даними опитування, протягом останніх 12 місяців 38% опитаних зверталися за допомогою до лікарів.

Детальніше – в інфографіці «Слова і Діла».

Нагадаємо, раніше портал з’ясував, як часто українці користуються послугами вітчизняних та закордонних лікарів. Також соціологам вдалося дізнатися, як громадяни нашої країни ставляться до корупції в медицині та які суми зазвичай платять.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: