МЗС Німеччини й Франції: санкції можна скасувати тільки після виконання Мінська

Читать на русском
Скасування санкцій проти Росії залежить від прогресу в реалізації мінських угод щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.
Зігмар Габріель

Скасування санкцій проти Росії залежить від прогресу в реалізації мінських угод щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

Про це заявив новий міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Reuters.

Як повідомляється, на спільній прес-конференції глави МЗС Німеччини і Франції Зігмар Габріель і Жан-Марк Еро заявили, що з питання скасування санкцій проти Росії в їхніх країн позиція однакова. Зокрема, глава МЗС Німеччини зазначив, що будь-які кроки для скасування санкцій проти Росії повинні бути прив'язані до прогресу в мирному процесі.

Медведєв: Росії треба розпрощатися з ілюзіями про зняття санкційПрем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що Росія повинна розлучитися з ілюзіями про швидке скасування західних санкцій.

«Ми в Німеччині і Франції маємо чітку позицію щодо санкцій... Ми хочемо реалізації мінського мирного процесу... І це єдиний спосіб для скасування санкцій», – розповів Габріель.

Крім того, він підкреслив, що Німеччина і Франція повинні виражати сильні і єдині позиції з певних питань. Зокрема, він зазначив, що Франція та Німеччина створять двосторонні робочі групи для вирішення питань по Україні і Росії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава МЗС Угорщини виступив за скасування санкцій проти Росії. Крім того, учора радник Дональда Трампа Келліенн Конуей розповіла, що розглядається скасування санкцій проти Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: