Потяги «Інтерсіті» в Україні стали популярнішими – Бальчун

Читать на русском
Керівник УЗ Войцех Бальчун заявив, що поїздами класу Інтерсіті скористалися майже 4 мільйони пасажирів.

За словами керівника «Укрзалізниці» Войцеха Бальчуна, в 2016 році поїздами класу «Інтерсіті» і «Інтерсіті+» скористалися 3,8 мільйона пасажирів, що на 700 тисяч більше, ніж у 2015 році.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу УЗ.

Войцех Бальчун додав, що наповнюваність швидкісних поїздів за рік збільшилася на 16% до 84%.

Він також розповів, що в 2017 році УЗ розвиватиме мережу швидкісного руху в Україні. Так, планується призначити четверту пару поїздів у сполученні Київ - Львів і 5-у пару у напрямку Київ - Харків.

«Укрзалізниця» може запустити ще один «Інтерсіті» в ПольщуУкрзалізниця планує запустити поїзд до польського міста Хелм у короткостроковій перспективі.

Також можливе розширення мережі за рахунок впровадження нових напрямків: Одеса - Дніпро, Одеса - Львів та подовження маршруту поїзда Київ - Запоріжжя до Мелітополя. У перспективі розглядається можливість розширити мережу в європейському напрямку.

У 2016 році швидкісні поїзди здійснили понад 4000 рейсів. Найпопулярнішим є харківський напрям - перевезені 1 млн 154 тис. пасажирів. Також популярними для подорожей швидкісними поїздами в 2016 році були дніпропетровський (+1012 тис. пас.), львівський (635 тис. пас.) та одеський (378 тис. пас.) напрямки.

У серпні 2016 було перевезено десятимільйонного пасажира. З листопада 2016 року, за численними побажаннями пасажирів, було відновлено курсування швидкісного поїзда в Кривий Ріг, а завдяки поповненню рухомого складу поїздом чеського виробництва Skoda, введений маршрут Харків - Київ - Вінниця.

За весь період курсування швидкісних поїздів «Інтерсіті+» і «Інтерсіті», з травня 2012 року по теперішній час, ними перевезено понад 11,7 млн. пасажирів.

Нагадаємо, Мінінфраструктури має намір підвищити вартість перевезення пасажирів, багажу і вантажобагажу залізничним транспортом у внутрішньому сполученні в 2017 році з 1 квітня на 10% і з 1 жовтня на 10% у всіх категоріях поїздів і вагонів (крім вагонів 1-го класу поїздів «Інтерсіті + »).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: