У Кам'янському в Дніпро пролилося 300 тонн мазуту

Читать на русском
Біля річкового порту міста Кам'янське в Дніпрі потонула баржа з плавучим краном, з якого вилилося 300 тонн мазуту.
sobitie.com.ua

Біля річкового порту міста Кам'янське Дніпропетровської області в Дніпрі потонула баржа з ​​плавучим краном, з якого вилилося 300 тонн мазуту.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на LB.ua.

«Зв'язавшись з директором ВАТ «Дніпродзержинський річковий порт» Сергієм Бурханом, ми з'ясували, що в результаті події в річку Дніпро потрапило близько 300 тонн мазуту. Пляма розтягнулася по водній гладі вниз за течією річки до «Демосу», - повідомляють місцеві ЗМІ.

Згідно з повідомленням, про аварійний стан конструкції доводилося до відома керівництво ТОВ «Дніпродзержинський термінал» та ТОВ «Міжнародна транспортно-експедиційна компанія Інтер Транс Сервіс». Підприємство-власник конструкції, за інформацією видання, має донецьке коріння.

Ще восени 2016 року річпорт міста Кам'янське попереджав керівництво вищевказаного підприємства про необхідність капітального докового ремонту конструкції, чого зроблено не було. Вже тоді говорилося про те, що міжнавігаційний період 2016-2017 р в надводному стані корпус понтона крана не переживе.

Водотеча понтона кранової установки була виявлена ​​в серпні 2016- го. Сам кран КПЛ-77 виведений з експлуатації в 2006 році, а його планові ремонти були відсутні з 2003 року.

«Департаменти місцевої міськради і екстрені служби поки мовчать, однак, з огляду на кількість мазуту, що потрапив в воду не помилкою буде сказати, що сталася екологічна катастрофа», - зазначає видання.

Нагадаємо, голова Львівської ОДА Олег Синютка сподівається очистити місто від сміття за сім днів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: