Екс-президент Гамбії втік із країни, прихопивши з Бюджету $11 мільйонів

Читать на русском
Радник нинішнього президента Адами Берроу повідомив про зникнення 11 мільйонів доларів із казни після відбуття Ях'ї Джамме.

Понад $11 млн зникли з державної скарбниці Гамбії після від'їзду колишнього президента країни Ях'ї Джамме.

Про це повідомив радник нинішнього президента Адами Берроу, пише BBC, передає «Слово і Діло».

«Скарбниця фактично порожня. Це підтвердили технічні фахівці Міністерства фінансів та Центробанку країни», – цитує його видання. За словами радника, лише за останні два тижні Джамме вивів із країни понад $11 млн.

У Гамбії вперше відбудеться мирна передача владиПрезидент Гамбії Яхья Джамме, який перш за правив країною 22 роки, програв президентські вибори.

Нагадаємо, в суботу, 21 січня 2017 року, екс-президент Гамбії, який обіймав цю посаду понад 20 років, залишив країну після передачі влади переможцю виборів Адамі Берроу. Очевидці повідомляють, що до вантажного літака, на якому полетів Джамме, було завантажено кілька автомобілів та інші предмети розкоші.

За деякими даними, президент-утікач зараз перебуває в Екваторіальній Гвінеї, проте влада країни не підтверджує цю інформацію. За день до того новий президент країни Адама Берроу оголосив про фактичне врегулювання політичної кризи в Гамбії. Однак сам він поки що перебуває в сусідньому Сенегалі.

У грудні 2017 року Джамме відмовився визнати поразку на президентських виборах, на яких, згідно з офіційними даними, за Берроу проголосували 45,5% виборців, а кандидатуру Ях'ї Джамме підтримали близько 36,7%.

Раніше повідомлялося, що в Гамбії назріває військовий конфлікт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: