У шпиталях перебувають понад 90 бійців АТО – Міноборони

Читать на русском
На сьогодні 91 військовослужбовець із зони проведення АТО перебуває в лікарні, ще 12 – лікуються за кордоном.

На сьогодні 91 військовослужбовець із зони проведення АТО перебуває в лікарні, ще 12 – лікуються за кордоном.

Про це на брифінгу розповів речник Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк, повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, минулого року Міноборони отримало на медичне забезпечення близько 258 мільйонів гривень, з них близько 230 мільйонів витрачено на закупівлю медикаментів та медичного обладнання.

Цього року на медзабезпечення української армії піде майже 353 мільйона гривень. 205 мільйонів із цих коштів планують витратити на закупівлю медикаментів і 93 мільйона – на закупівлю медичного обладнання.

У Києві відкриється центр допомоги учасникам АТОКиїврада прийняла рішення про створення центру допомоги учасникам антитерористичної операції на сході країни.

«Нині на лікуванні та контролі в закладах охорони здоров’я Міноборони перебуває 91 військовослужбовець Збройних сил України, поранений під час АТО. 12 військовослужбовців проходять лікування за кордоном. Зокрема, четверо – в Угорщині, троє – в Німеччині, по двоє – у США та Італії й один – у Латвії», – наголосили у відомстві.

Також зазначається, що 28 учасників АТО проходять реабілітацію в санаторно-курортних закладах Збройних сил України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бійцям на передовій доплачуватимуть 6 тисяч гривень, а родинам військових-заручників Міноборони виплатить 8 мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: