В Україні набиратимуть пожежників-добровольців

Читать на русском
МВС планує запровадити в Україні систему добровольчих пожежних команд. Добровольцем зможе стати будь-яка фізично міцна людина.

Міністерство внутрішніх справ планує запровадити в Україні систему добровольчих пожежних команд.

Про це повідомляє прес-служба МВС, передает «Слово и Дело».

«По-перше, це залучення громадян до участі в суспільному житті, розвиток громадянського суспільства, виховання справжніх героїв. По-друге, є реальна змога збільшити пожежну команду, не збільшуючи видатки на її утримання», – розповіла заступник міністра Анастасія Дєєва.

Воїни, пожежники й фермери: найоригінальніші календарі-2017«Слово і Діло» зібрало найвідоміші календарі з мистецьким оформленням, за якими Україна та світ звірятимуть дати у 2017 році.

За її словами, такі заходи також дозволять скоротити час прибуття пожежної команди на місце події.

«У цивілізованих країнах цей час не перевищує 10 хвилин. В Україні пожежна машина може не приїздити протягом години й більше», – сказала заступник міністра.

За даними МВС, у 2016 році була запущена робота 9 добровольчих команд. У 2017 році за 18 днів у пожежах, до яких залучалися добровольці, були врятовані 198 осіб.

Раніше повідомлялося, що в Україні стартує реформа пожежної служби.

Нагадаємо, в Державній службі з надзвичайних ситуацій хочуть збільшити штраф за порушення пожежної безпеки, який зараз становить 170 грн, у 100 разів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: