Справа Майдану: ГПУ висунула «беркутівцям» звинувачення в убивстві

Читать на русском
Співробітники Генеральної прокуратури вважають, що вони надали всі докази, які підтверджують убивство одного з майданівців бійцями Беркута.

Генеральна прокуратура на суді в справі про розстріл 48 учасників Євромайдану надала докази, що підтверджують факт скоєння вбивства одного з учасників співробітниками спецроти «Беркута».

Про це сьогодні повідомив журналістам прокурор Генпрокуратури Яніс Симонов, передає «Слово і Діло» з посиланням на «ЛІГА.net».

«Ми розглянули ще один епізод щодо одного з потерпілих на прізвище Варяниця, який загинув 20 лютого на Інститутській. Ми надали суду всі докази, що підтверджують час, спосіб і місце скоєння злочину – він отримав вогнепальне поранення зі зброї, яка була на озброєнні в спецроти «Беркута». Ми надали всі докази, що підтверджують цей факт», – сказав прокурор.

За версією звинувачення, озвученою Симоновим, бійці «Беркута» діяли за попередньою змовою й розстрілювали активістів тому, що нібито «відчували загрозу».

«Ми сьогодні досліджували відео, згідно з яким учасники мітингу не мали при собі зброї й не становили загрози. Говорити про те, що це був «наступ» на правоохоронців, неможливо», – зазначив він.

Нагадаємо, суд залишив «беркутівців» на волі. Раніше суд також відмовився заарештовувати ще одного бійця «Беркута».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: