Кабмін підтримав законопроект про стимулювання українського АПК

Читать на русском
Кабінет міністрів України схвалив законопроект про стимулювання розвитку вітчизняного АПК.
Тарас Кутовий

Кабінет Міністрів України на засіданні 18 січня підтримав проект Закону «Про стимулювання розвитку агропромислового комплексу України», який розробило Міністерство аграрної політики і продовольства.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

Міністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий повідомив, що закон дозволить ефективніше застосовувати механізми стимулювання розвитку агропромислового комплексу України, оскільки всі інструменти підтримки приведені у відповідність до положень, передбачених Угодою СОТ про сільське господарство.

«У проекті Закону ми визначили головні інструменти стимулювання розвитку агропромислового виробництва. Це - здійснення державних аграрних інтервенцій, фінансова підтримка сільськогосподарського виробництва, створення сприятливих умов для розвитку малих сільськогосподарських товаровиробників», - зазначив міністр.

Він підкреслив, що прозорість і ефективність аграрних інтервенцій буде забезпечена за рахунок впровадження відповідного державного моніторингу, а повноваження по визначенню державного інтервенційного агента покладається на Кабінет Міністрів України.

Кутовий зазначив, що відповідно до закону, малим агровиробникам надаватиметься часткова компенсація капітальних витрат на формування і оновлення основних засобів, в тому числі на закупівлю великої рогатої худоби; надання фінансової допомоги на поворотній основі; часткове відшкодування вартості будівництва та реконструкції виробничих об'єктів.

Нагадаємо, за вересень-листопад 2016 року українські агровиробники експортували на 32% більше соняшникової олії, ніж за аналогічний період 2015 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: