Україна та Швейцарія домовилися прискорити повернення активів оточення Януковича

Читать на русском
Президент Петро Порошенко України після зустрічі з президентом Швейцарії Доріс Лойтхард у Давосі заявив, що сторони домовилися прискорити спільні кроки з повернення активів попередньої української влади, заморожені у швейцарських банках.

Президент України Петро Порошенко після зустрічі з президентом Швейцарії Доріс Лойтхард у Давосі заявив, що сторони домовилися прискорити спільні кроки з повернення активів попередньої української влади, які заморожені у швейцарських банках.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «5 канал».

Янукович і його оточення розікрали 200 мільярдів гривень – ДержфінмоніторингЕкс-президент Віктор Янукович і його оточення, можливо, причетні до розкрадання майже 200 млрд грн державних коштів. Про це йдеться в звіті Державної служби фінансового моніторингу України.

«Ми визначили чіткі графіки й координацію співпраці Міністерств юстиції, Генеральних прокуратур, які мають швидше привести до відповідного результату та повернення цих грошей в Україну», – зазначив Порошенко.

За його словами, Доріс Лойтхард заявила, що ці кошти більше потрібні Україні «на підтримку реформ».

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Швейцарія до кінця січня поточного року передасть 100 млн дол. у вигляді першого траншу фінансової допомоги Україні.

Зазначимо, що Янукович спростовує наявність рахунків у Швейцарії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: