Туман у Києві буде ще три дні – ДСНС

Читать на русском
У Києві туман, який спостерігається з вечора 16 січня, – це природне явище. ДСНС України в Києві просить мешканців та гостей столиці не панікувати.

У найближчі три доби в Києві збережеться туманна погода.

Про це повідомили в прес-службі ДСНС Києва, передає «Слово і Діло».

За інформацією Укргідрометцентру, синоптична ситуація в Києві обумовлена малохмарною, безвітряною погодою з високою вологістю повітря й туманами, видимість в яких погіршується до 100-500 метрів.

ДСНС підвищить штраф за порушення пожежної безпеки в 100 разівУ Державній службі з надзвичайних ситуацій (ДСНС) хочуть збільшити штраф за порушення пожежної безпеки, який зараз становить 170 грн, у 100 разів.

Як зазначили в ДСНС, в нижньому шарі атмосфери відзначаються шари інверсії. Інверсія температури – це підвищення температури повітря з висотою. Приземні інверсії пов'язані переважно з охолодженням повітря в нічні та ранкові години. Інверсія температури ускладнює вертикальну циркуляцію повітря, що призводить до застою повітря біля земної поверхні, накопичення шкідливих домішок у результаті викидів промисловості та транспорту й у підсумку – до утворення смогу.

«Ситуація може покращитися після прогрівання приземного шару повітря. В найближчі три доби синоптична ситуація суттєво не зміниться», – йдеться в повідомленні.

У ДСНС відзначили, що на території Києва та Київської області загорянь на звалищах, торфовищах та інших пожеж, які можуть призвести до сильного задимлення, наразі немає, повідомлення про такі події до підрозділів ДСНС України не надходили.

Раніше повідомлялося, що в Україні оголошений критичний рівень аварійності на дорогах.

Нагадаємо, сьогодні «Київавтодор» назвав вартість утилізації однієї тонни снігу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: