Климпуш-Цинцадзе передумала їхати в Давос

Читать на русском
На відміну від Президента України Петра Порошенка, віце-прем'єр Іванна Климпуш-Цинцадзе відмовилася їхати в Давос.
Іванна Климпуш-Цинцадзефото: УНІАН

Віце-прем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе передумала їхати на Всесвітній економічний форум у Давосі.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

За словами віце-прем'єра, спочатку вона й справді збиралася їхати в Давос через майданчик високого рівня, де можна заявити про позицію України. Вона також додала, що ще однією причиною була резонансна стаття українського олігарха Віктора Пінчука про так званий «мирний план» для України.

«Перша і основна – якщо є майданчик високого рівня, де можна заявити про позицію України, потрыбно його максимально використовувати. Друга – пов'язана з резонансною статтею у WSJ. Я, як і більшість українців, із тезами цієї статті незгодна. Про це я заявляла і в соцмережах, і розширено представила своє бачення в статті у «Дзеркалі тижня». Тому мала намір там ще раз чітко висловити свою позицію, позицію як влади, так і суспільства», – заявила Климпуш-Цинцадзе.

Щоправда, в підсумку цю статтю вже взяла на озброєння російська пропаганда, а український сніданок може бути використаний для легітимізації цієї дискусії.

«Тому сам факт моєї участі в ньому може виглядати як частина цього процесу. І найголовніше – за моїм відчуттям, переважна більшість українського громадянського суспільства не дає мені мандат на представлення позиції України саме на цьому заході», – заявила віце-прем'єр.

Нагадаємо, раніше Віктор Пінчук написав статтю про так званий «мирний план» для України. Пізніше в Адміністрації Президента України відповіли на цю статтю.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: