Обама продовжив на рік санкції проти Ірану

Читать на русском
На думку президента США Барака Обами, відносини між Вашингтоном і Тегераном ще не нормалізувалися достатньо для скасування санкцій.

Сполучені Штати на рік продовжили санкції проти Ірану.

Про це йдеться в документі за підписом президента США Барака Обами, оприлюдненому вчора на сайті Білого дому, пише «Ліга.net», передає «Слово і Діло».

Згідно з текстом документа, йдеться про санкції, запроваджені в 1979 році після інциденту із захопленням в посольстві США в Тегерані 52 заручників американського дипкорпусу.

«14 листопада 1979 року президент запровадив санкції щодо Ірану й вжив заходів із боротьби із загрозою для національної безпеки, зовнішньої політики та економіки США через ситуацію в Ірані», – йдеться в повідомленні Білого дому.

Обмежувальні заходи передбачають повну заборону американцям і компаніям США на ведення бізнесу в Ірані. Крім того, були заморожені активи Ірану в банках. Всі торгові зв'язки США з цією країною були перервані.

В Ірані розповіли, коли повернуться до переговорів щодо заморожування видобутку нафтиПредставники Ірану вважають, що обговорення обмеження видобутку нафти на вересневій зустрічі держав ОПЕК в Алжирі є передчасним.

За словами Обами, відносини з Іраном «ще не повернулися в нормальне русло», а процес виконання домовленостей із Тегераном від 19 січня 1981 року «триває досі».

«З цієї причини санкції мають залишатися в силі», – зазначив він.

Раніше світові лідери погодилися на скасування санкцій проти Ірану в обмін на дотримання Тегераном зобов'язань щодо обмеження ядерної програми.

16 січня 2016 року в ЄС зняли з Ірану майже всі санкції через ядерну програму країни. В силі залишилися лише окремі обмеження. В Тегерані кілька місяців потому поскаржилися, що скасування санкція сталася нібито «тільки на папері».

Нагадаємо, 31 жовтня набули чинності українські санкції проти Росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: