Європу накрила негода: понад 65 осіб загинули

Читать на русском
Більшість країн Європи продовжують перебувати під впливом сильних морозів з потужними вітрами і штормами, через що повсюди виникають відключення електрики і хаос на транспортних шляхах.
Фото з відкритих джерел

Більшість країн Європи продовжують перебувати під впливом сильних морозів з потужними вітрами і штормами, через що повсюди виникають відключення електрики і хаос на транспортних шляхах.

Про це повідомляє ВВС, пише «Слово і Діло».

У Франції близько 350 тисяч будинків залишилися без електрики, в той час як на східному узбережжі Англії оголошено попередження про повені. Між тим, у Бельгії також укріплюють узбережжя для захисту від повеней.

Німеччина готується до сильних снігопадів, синоптики кажуть, що найгірша погода очікується на східному напрямку. Водії в Німеччині були попереджені про сніг і ожеледицю на дорогах. Троє автомобілістів загинули в ДТП в Баварії.

Чиновники особливо стурбовані долею мігрантів в Греції та Сербії. Тисячі мігрантів на Балканах живуть у наметах з мінімальним опалення.

В Європі люди гинуть від морозівУ Європі через аномально сильні морози і снігопади гинуть люди, скасовані сотні авіарейсів.

Деякі країни страждають від найбільших снігопадів за останні роки, річка Дунай і протока Босфор закриті для судноплавства.

«У Чорногорії, Сербії, Македонії та Болгарії набагато холодніше, ніж зазвичай, з низькими температурам – до -15С протягом п'яти днів підряд. У сусідніх країнах – Італії, Греції, Туреччині та Румунії на 5-10 градусів холодніше, ніж зазвичай для цієї пори року», – повідомили у Всесвітній метеорологічній організації.

У Франції, де прибережні вітри досягали швидкості 146 км/год, загинули жінка, на яку впало дерево. В Албанії жінка загинула біля свого будинку в сильні морози в південному місті Саранда. Загалом похолодання по всій Європі забрало понад 65 життів.

Нагадаємо, 11 січня повідомлялось про понад 60 загиблих в Європі від морозів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: