Стало відомо, скільки державних коштів використали на Донбасі для відновлення міст

Читать на русском
З 4 мільярдів гривень, які держава направила на відновлення інфраструктурних та соціальних об'єктів у Донецькій і Луганській областях, освоєно близько 10 відсотків.

Донецька область використала близько 10% коштів держави, виділених для відновлення інфраструктурних та соціальних об'єктів.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко, передає «Слово і Діло».

На відновлення інфраструктури Донбасу потрібно $20 мільярдів – ЖебрівськийФінансові потреби на відновлення Донецької області до кінця не визначені, тому що відновлення потребує не лише зруйнована інфраструктура, однак за оцінками будівництва нової інфраструктури на території Донецької області, контрольованій українською владою, потрібно близько $20 млрд.

Вона зазначила, що минулого року український парламент виділив гроші для відновлення інфраструктури Донбасу, зокрема 3 мільярди гривень для Донецької області й один мільярд – для Луганської.

Тим часом бюджетний комітет Ради затвердив список об'єктів, які необхідно відновити: у Донецкій області їх 596, у Луганській – 150. Незважаючи на це, зараз роботи розпочаті лише на половині визначених об'єктів.

«В основному ще проходять тендерні процедури. Мушу відзначити досить низький рівень освоєння виділених державою коштів: на Донеччині – менш ніж 10 відсотків, на Луганщині – трохи більше. Чому так сталося і чи були випадки, коли тендерні процедури виписувалися так, щоб зірвати тендер, – це питання потребує додаткового вивчення», – зазначила Геращенко.

Нагадаємо, раніше Кабмін створив комісію для перевірки використання коштів, виділених на відбудову Донбасу в 2016 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: