Екс-посол США в Україні прокоментував прес-конференцію Трампа

Читать на русском
Екс-посол США в Україні Джон Гербст вважає, що Дональд Трамп буде говорити з РФ на позиції сили.
Джон Гербст

Колишній посол США в Україні Джон Гербст вважає, що обраний президент США Дональд Трамп буде посилювати американську армію, чому буде говорити з Китаєм або Росією з позиції сили.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Цензор».

Гербст, також вважає важливим для України те, що Трамп визнав роль Росії в хакерських атаках на США.

«Багато було сказано про російських хакерів. Це добре, що він визнає, що за хакерськими атаками стоїть Росія. Приємно чути від нього, що за час його президентства Росія буде більше поважати США. Це позитивні речі, і вони важливі для України», - прокоментував дипломат виступ Трампа на його першій прес-конференції після виборів.

Конгрес США запропонував створити комісію з розслідування російських кібератакАмериканські конгресмени пропонують створити спеціальну комісію з розслідування російських кібератак.

Гербст також прокоментував заяву кандидата на посаду держсекретаря США Рекса Тіллерсона.

«Тіллерсон заявив, що якби вони були при владі, коли Росія анексувала Крим, то реакція США була б більш рішучою. Це було приємно чути, хоча він не повідомив, що він планує робити зараз. Однак враження таке, що їх політика щодо Росії також буде жорсткою, але ми не знаємо цього точно. Я не знаю, чи отримає Україна якесь конкретне повідомлення від Дональда Трампа до або після інавгурації, але вона вже отримала його від Рекса Тіллерсона, який повинен стати державним секретарем. І я вважаю, це була дуже натхнена заява», - сказав Гербст.

Нагадаємо, раніше кандидат в держсекретарі США Рекс Тіллерсон заявив, що Україні потрібно передати летальне озброєння. Він також заявив, що Росія не мала законних прав на повернення Криму до свого складу, а сама акція є захопленням території.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: