У Гамбурзі відкрилася філармонія вартістю 866 мільйонів євро

Читать на русском
11 січня в Гамбурзі відбулася офіційна церемонія відкриття комплексу Elbphilharmonie, будівництво якого тривало 10 років і обійшлося в 865,65 млн євро.

У портовому кварталі Гамбурга відбудеться офіційна церемонія відкриття комплексу Elbphilharmonie, будівництво якого тривало 10 років і обійшлося в 865,65 мільйонів євро.

Про це повідомляє Сolta, передає «Слово і Діло».

Зазначається, що за ці роки вартість будівництва зросла в кілька разів, із загальної суми витрат на частку міського бюджету в результаті довелося майже 790 млн євро.

Проект Elbphilharmonie був розроблений швейцарським архітектурним бюро Herzog & de Meuron, 18-поверхова скляна конструкція зведена на даху 8-поверхового складу, побудованого в 1960-х роках.

Крім концертного залу місткістю 2100 глядачів, стіни якого покривають 10 000 акустичних панелей, в будівлі розмістився готель і житловий комплекс на 45 апартаментів. По ескалатору, прокладеному в тунелі, відвідувачі Elbphilharmonie можуть піднятися на велику оглядову терасу, з якої відкривається краєвид на гамбурзький порт.

Будівельні роботи були завершені в жовтні 2016 року, акустику нового залу протестував французький контратенор Філіп Жарусскі, а в кінці листопада там пройшов перший концерт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: