Створити обіцяний Фонд енергоефективності Зубку завадила... Рада

Читать на русском
Міністр регіонального розвитку й будівництва не зміг у 2016 році реалізувати обіцянку про створення Фонду енергоефективності.
Геннадій ЗубкоФото з відкритих джерел

Обіцяний міністром регіонального розвитку Геннадієм Зубком Фонд енергоефективності так і не запрацював у 2016 році.

Цей факт «Слово і Діло» змушене констатувати, перевіривши стан виконання відповідної обіцянки чиновника, яку він дав ще 12 лютого минулого року.

«Фонд енергоефективності – це той інструмент, який дозволить раціональніше підходити до фінансування енергоефективних заходів і підтримки незахищених верств населення. Він допоможе вивести Україну на абсолютно незалежний енергетичний рівень», – заявляв тоді Зубко, передбачаючи створення Фонду, концепцію якого уряд розробив у співпраці з європейськими партнерами, до кінця минулого року.

Проте на жаль десяти з половиною місяців очільнику Мінрегіонбуду не вистачило для реалізації обіцяного. Кабінет міністрів справді зробив усе від нього залежне для реалізації цієї обіцянки: створив відповідну робочу групу, схвалив і подав до парламенту законопроект «Про Фонд енергоефективності».

Зазначимо, що 1 червня 2016 року Геннадій Зубко презентував міжнародним партнерам та донорам Концепцію та План створення Фонду енергоефективності. План створення Фонду передбачав його запуск уже після закінчення опалюваного сезону 2016/17.

У випадку, якби Верховна Рада ухвалила його до кінця 2016 року, його програми могли б запрацювати в новому році, проте депутати за цей закон поки що не проголосували. На жаль, даючи обіцянку створити Фонд у 2016 році, Зубко не врахував цей фактор, тож вона отримує статус «не виконано».

Всього в досьє міністра 25 виконаних і 17 провалених зобов’язань. У рейтингу відповідальності членів уряду він посідає лише 11 місце.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: