Азаров хоче довести «держпереворот» у міжнародних судах

Читать на русском
Побіжний прем'єр-міністр України Микола Азаров зазначив, що ідею створення уряду у вигнанні можна буде реалізувати, якщо в Україні дозріють необхідні для того умови.

Колишній прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що буде звертатися в міжнародні суди після визнання московським судом подій 2014 року в Україні державним переворотом.

В інтерв'ю виданню «[Известия](http://izvestia.ru/news/656045» він пояснив, що так званий Комітет порятунку України, який ініціював розгляду в московському суді, тепер готується «до подальших дій», передає «Слово і Діло».

На думку прем'єра-втікача, під тиском міжнародних судів справу про держпереворот в Україні будуть змушені розглянути і українські суди.

Експерт розповів, із чим пов'язане раптове знаходження таємної квартири АзароваПолітолог припустив, із чим може бути пов'язана активізація правоохоронних органів у справі Азарова.

Азаров також не виключив можливості створення «уряду у вигнанні, якщо в Україні дозріють необхідні для того умови, коли правляча верхівка не зможе здійснювати свої функції, а народ зажадає альтернативної влади».

27 грудня 2016 року Дорогомиловский районний суд Москви задовольнив позов колишнього нардепа-регіонала Володимира Олійника про визнання Революції гідності «державним переворотом». За словами судді, «дана обставина знайшла переконливе підтвердження у численних доказах, які були зібрані судом».

Азаров був прем'єром України з 2010-го по 2014 рік. Після зміни влади в 2014 році він покинув країну і зараз проживає в Росії.

«Комітет порятунку України» був створений в Москві 3 серпня 2015 року. Азаров, а також колишні народні депутати Володимир Олійник та Ігор Марков оголосили своєю метою відставку діючої в Україні влади, яку вони назвали «злочинним режимом».

15 серпня 2015 року Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження за фактом заяв засновників комітету.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: