Експерт: ризик нової хвилі економічної кризи різко збільшився

Читать на русском
Ерік Найманфінансовий аналітик

Керівний партнер компанії Capital Times Ерік Найман вважає, що останні новини зі США та Китаю дають тривожний сигнал для світової економіки, що збільшує ризик нової хвилі кризи.

Про це фінансовий аналітик написав у Facebook, передає «Слово і Діло».

«На Манхеттені почали падати ціни на нерухомість (позначається стрибок ставок за іпотекою), продажі в магазинах в різдвяний тиждень розчарували – акції M (-11% вночі) і KSS (-15%) віддали всі завоювання після перемоги Трампа. Ці компанії заявили про звільнення», – констатує він.

При цьому, додав він, в Азії Bitcoin злетів більш ніж на 10%, вище $1089 (новий історичний максимум), на грошах, що «тікають» з юаня китайців. З офшорним юанем криза ліквідності – ставки овернайт злетіли до 45%.

«Одночасно бачимо зростання японської єни та золота, а також зниження прибутковості американських держоблігацій. Це ознаки спроби уникнути ризику», – вважає аналітик.

Економіку Росії назвали найбільш несправедливою в світіБільша половина всіх багатств Росії перебуває в руках доларових мільйонерів, а чверть всієї економіки РФ належить доларовим мільярдерам.

За його словами, це негативні економічні тенденції, а стабільним поки залишається тільки ринок акцій, але це враховуючи той факт, що ще не почалися торги в США.

Новообраний президент США Дональд Трамп заявив, що з його приходом Штати будуть дотримуватися двох правил: купуй американське та наймай американців.

Нагадаємо, економіку США консалтингова компанія Capgemini назвала «несподівано справедливою», де мільйонерам належить близько однієї третини національних багатств. Країною з найбільш рівномірним розподілом багатств названа Японія – третя за величиною економіка в світі, а найбільш несправедливою названа економіка РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: