З початку АТО сапери знешкодили 140 тисяч вибухонебезпечних предметів

Читать на русском
Українські сапери з початку проведення АТО на Донбасі знешкодили 140 тисяч вибухонебезпечних предметів.

З початку проведення антитерористичної операції на сході України сапери знешкодили понад 140 тисяч вибухонебезпечних предметів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міноборони.

Повідомляється, що з початку АТО групи розмінування інженерних підрозділів Збройних Сил України на сході держави знешкодили понад 140 тисяч вибухонебезпечних предметів, очистили понад 896 км доріг і 17,6 км залізничних колій, перевірили на наявність ВНП майже 2755 га території та 105 об'єктів. Для виконання цих робіт постійно залучаються понад 30 груп розмінування зі складу Збройних Сил України.

У Міноборони додали, що в першу чергу військові інженери проводять маркування та огорожу районів контрольних пунктів в'їзду-виїзду та об'єктів забезпечення життєдіяльності. На жаль, через періодичні обстріли з боку проросійських терористичних угруповань маркування та огорожі доводиться постійно відновлювати.

Реалізації протимінної діяльності істотно сприяють спільні проекти Міністерства оборони України та Координатора проектів ОБСЄ в Україні.

Нагадаємо, раніше дитячий фонд Організації Об'єднаних Націй ЮНІСЕФ поінформував 87% дітей зі сходу України у віці від 6 до 11 років про небезпеку мін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: