У Франції законодавчо дозволили працівникам ігнорувати керівництво в неробочий час

Читать на русском
У Франції набув чинності закон, яким забороняється турбувати працівників поза робочим часом.

У Франції працівникам законодавчо дозволили ігнорувати електронні листи по роботі, які приходять в неробочий час.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНН.

Відзначається, що головною метою введення закону - подолати негативні наслідки для здоров'я і приватного життя людей, які «завжди на зв'язку» і не можуть розслабитися навіть після роботи, у вихідні або у відпустці.

Опитування компанії Eléas продемонструвало, що 60% працівників виступали за ухвалення закону про регулювання комунікацій по роботі. У тому ж опитуванні з'ясувалося, що 37% працівників залишаються «на зв'язку» поза робочих годин.

Цей закон, став частиною пакету непопулярних реформ, запропонованих урядом, - єдиний, що не викликав протести працівників. Згідно з ним, кожна компанія, де працює 50 і більше осіб повинна вжити заходів для регулювання комунікацій, щоб забезпечити справедливий баланс між роботою і відпочинком.

Критики кажуть, що в законі не прописані потенційні штрафи або інші міри покарання для компаній, які не будуть втілювати його в життя.

Нагадаємо, кандидат в президенти Франції від ультраправої партії «Національний фронт» Марін Ле Пен має намір у разі перемоги на виборах ініціювати референдум про вихід Франції з ЄС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: