Родичі Олександра Олеся згодні на перепоховання його останків в Україні

Читать на русском
Родичі українського письменника Олександра Олеся згодні на перепоховання його останків в Україні.

Родичі українського письменника Олександра Олеся згодні на перепоховання його останків в Україні.

Про це посол України в Канаді Андрій Шевченко написав у своєму Twitter, повідомляють «Українські новини», передає «Слово і Діло».

«Ми розшукали двох канадських правнуків Олександра Олеся. Сім'я згодна на його перепоховання в Україні. Нехай йому буде пухом наша земля», – йдеться в повідомленні.

Нищук так і не відкрив обіцяний Український фонд культуриГлава Міністерства культури України Євген Нищук за 2016 рік так і не домігся створення Українського фонду культури.

Вчора повідомлялося, що на Ольшанському цвинтарі в Празі примусово ексгумували останки відомого українського поета Олександра Олеся для того, щоб поховати в його могилі іншу людину.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві закордонних справ заявляли, що останки Олеся та його дружини переміщені в депозитарій кладовища в Чехії до рішення його родичів про остаточне місці поховання.

Український інститут національної пам'яті допускає примусову (без згоди родичів) ексгумацію останків іще 3 видатних українців на Ольшанському цвинтарі в Празі в 2017 році.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: