Експерт оцінив загрози для РФ та перспективи України з новим очільником Пентагону

Читать на русском
Сергій Грабськийвійськовий експерт

США могли прикласти більше зусиль для розбудови військового відомства України. Але для цього потрібні колосальні витрати. З іншого боку, поки й людей, які могли б мислити стратегічно, вони в Україні не бачать.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів голова Ради Всеукраїнського об'єднання «Союз учасників миротворчих операцій» Сергій Грабський, аналізуючи військову підтримку США на чолі з новим очільником Пентагону.

«Генерал Джеймс Меттіс – військовий до мозку кісток, пройшов більшу частину служби за часів холодної війни й має жорстку антиросійську позицію. Він ніколи не вірив РФ. Це позначатиметься в тому числі й на його діях, щоб утримати Росію в зоні контролю», – розмірковує він.

Щодо військової допомоги, то, як зауважив експерт, хоч це й звучить цинічно, але на війні крадуть завжди й усі. США в цьому сенсі не є винятком.

Війна – це унікальний ринок і спосіб збагачення в усі часи та в усіх країнах.

«До того ж, ці гроші не будуть виділятися нам безпосередньо. Це кошти, за рахунок яких будуть обслуговуватися поїздки експертів, відрядження для інструкторів, військові навчання, обслуговування, проведення курсів, навчання наших фахівців у США», – пояснив експерт.

«Це не пряма грошова дотація для Міноборони. США мають колосальний досвід роботи з такими країнами, як наша, й корупцією на війні ми їх точно не здивуємо», – констатував Сергій Грабський.

Як відомо, США схвалили військовий бюджет, в якому передбачено виділення Україні військової допомоги на суму 350 мільйонів доларів.

Нагадаємо, раніше Дональд Трамп офіційно оголосив, що новим головою Пентагону буде генерал Джеймс Меттіс.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: