У чотирьох областях України оголосили штормове попередження

Читать на русском
Шквальний вітер очікується на Чорному та Азовському морях, а в Карпатах зберігається лавинна небезпека.

У чотирьох областях України сьогодні, 30 грудня, оголосили штормове попередження.

Про це повідомляє прес-служба Держслужби України з надзвичайних ситуацій, передає «Слово і Діло».

«В Одеській, Миколаївській, Херсонській і Запорізькій областях пориви вітру до 17-22 м/с, в Одеській області вночі та вранці місцями 25-28 м/с», – йдеться в повідомленні.

Погода в Україні: сьогодні пройде сніг, а на дорогах буде слизькоУ четвер, 29 грудня, в більшості областей України очікується сніг. Температура до -9 градусів.

Крім того, в акваторії Чорного моря сьогодні посилиться північний вітер – до 25-30 м/с, висота хвиль досягне 40-50 дм. На Азовському морі пориви вітру до 19-24 м/с, висота хвиль – 15-25 дм.

У ДСНС закликали громадян дотримуватися елементарних правил безпеки під час перебування на вулиці.

«Намагайтеся не ходити під розлогими деревами, а також тримайтеся подалі від рекламних щитів і ліній електропередач, адже пориви вітру можуть викликати їх пошкодження», – нагадали рятувальники.

Також сьогодні в Карпатах збережеться високий рівень лавинної небезпеки. Туристам радять врахувати прогноз при плануванні походів.

«У горах Львівської області, у високогір'ї Івано-Франківської та східній частині Закарпатської областей зберігається значний (III) рівень лавинної небезпеки», – йдеться в повідомленні.

Туристам радять врахувати прогноз при плануванні походів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: