У справі Єфремова з'явилися нові високопоставлені фігуранти

Читать на русском
Генеральна прокуратура повідомила про підозру низці функціонерів періоду правління Януковича, зокрема, нардепу України сьомого скликання Сергію Горохову.

Генпрокуратура України повідомила про підозру в скоєнні низки злочинів нардепу України VII скликання Сергію Горохову, колишньому голові Луганської облради Валерію Голенку, його першому заступнику Євгену Харіну, екс-меру Луганська Сергію Кравченку та його першому заступнику Манолісу Пілавову

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Генпрокуратури України.

«Розшук зазначених осіб, а також депутата Луганської обласної ради Арсена Клінчаєва здійснюється співробітникам Служби безпеки України», – поінформували у відомстві.

Повідомляється, що підозри в скоєнні низки тяжких злочинів проти держави Україна зазначеним особам складені в рамках розслідування кримінального провадження щодо керівника фракції «Партії регіонів» у парламенті VII скликання Олександра Єфремова.

Зазначені особи обґрунтовано підозрюються в пособництві в захопленні будівлі Управління СБУ в Луганській області з метою незаконного використання ним і перешкоджання нормальній діяльності установи (ч. 5 ст. 27, ст. 341 КК України).

Також вони підозрюються в скоєнні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, вчинених за попередньою змовою групою осіб, які призвели до тяжких наслідків (ч.3 ст. 110 КК України).

Обличчя сепаратизму: найвідоміші провадження за посягання на цілісність УкраїниЄфремов, Александровська, Штепа й Царьов – це далеко не повний список людей, щодо яких в Україні наразі порушені кримінальні провадження за сепаратизм.

Крім цього, зазначені особи підозрюються в організаційному і іншому сприянні створенню та діяльності терористичної організації «Луганська народна республіка» (ч.1 ст.258-3 КК України), а також державній зраді, тобто діянні, яке умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності України, а саме – надання іноземній організації та її представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України (ч.1 ст.111 КК України).

Раніше в Генпрокуратурі заявили про достатню кількість доказів проти цілої групи осіб, які підозрюються у створенні терористичної організації «ЛНР» і замаху на територіальну цілісність України.

Також генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що справу колишнього глави «Партії регіонів» Олександра Єфремова передадуть до суду на початку наступного року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: