В АП оцінили рішення ЄС щодо газогону OPAL

Читать на русском
Це перший важливий результат скоординованих зусиль України з Польщею з цього приводу. Відповідне рішення призводить до того, що до розгляду позову по суті Газпром не матиме можливості збільшувати поставки газу в обхід України.

Напередодні суд ЄС підтримав вимоги польської сторони про призупинення виконання рішення ЄК щодо збільшення доступу «Газпрому» до трубопроводу OPAL. Таке рішення в Адміністрації Президента оцінюють як важливе.

Про це заявив прес-секретар Президента Святослав Цеголко на своїй сторінці у Facebook, коментуючи рішення суду ЄС, передає «Слово і Діло»

«Це перший важливий результат скоординованих зусиль України з Польщею в цьому питанні», – зазначив він.

Польща заблокувала «Газпрому» доступ до трубопроводу OPALПольщі вдалося заблокувати рішення Єврокомісії про розширення доступу «Газпрому» до трубопроводу OPAL, який є наземним продовженням «Північного протоку».

Крім того, Цеголко наголосив, що відповідне рішення призводить до того, що до розгляду позову по суті «Газпром» не матиме можливості збільшувати поставки газу в обхід України.

В АП також відзначили, що «Україна продовжить захищати свої національні інтереси у сфері енергетики як через суд ЄС, так і через механізми Угоди про асоціацію між Україною та ЄС».

Як повідомлялося, 27 грудня суд ЄС призупинив дію скандального рішення Єврокомісії щодо газогону OPAL.

Нагадаємо, 2 грудня Україна та Польща ухвалили декларацію, в якій закликали Єврокомісію скасувати рішення щодо газогону OPAL. Як відомо, це рішення суперечить санкційній політиці ЄС, оскільки стимулює додаткові грошові надходження до РФ, одночасно обмежуючи прибутки України від транзиту газу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: