Екс-президента Ізраїлю достроково випустили з в'язниці

Читать на русском
Колишнього президента Ізраїлю Моше Кацава, якого звинуватили в згвалтуванні, достроково звільнили.
Моше Кацав

Колишній президент Ізраїлю Моше Кацав, якого в 2011 році засудили на сім років позбавлення волі за згвалтування, вийде на свободу достроково.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Вести».

71-річний Моше Кацав повинен покинути в'язницю на наступному тижні, передає ВВС. Як розповів його адвокат, почувши цю новину, Кацав розплакався.

Президент, засуджений за згвалтування, відбув п'ять років з призначеного судом терміну в сім років позбавлення волі. Всі ці п'ять років Кацав домагався дострокового звільнення, стверджуючи, що він не винен.

У 2011 році Кацав був засуджений окружним судом Тель-Авіва до семи років ув'язнення за звинуваченням у двох випадках зґвалтування своєї підлеглої, сексуальних домаганнях, непристойній поведінці і спробах перешкоджати слідству.

В Ізраїлі широко дебатувалося питання строгості вироку до президента і літній людині. Результатом таких дебатів у 2012 році стала можливість для Моше Кацава зрідка залишати в'язницю.

Нагадаємо, ізраїльські правоохоронні органи продовжують розглядати запит Генеральної прокуратури про екстрадицію в Україну колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: