Два роки губернаторства Клочка: як виконує обіцянки голова Сумської ОДА?

Читать на русском

Останнім із трьох українських губернаторів, що відзначають сьогодні другу річницю на своїх посадах, є голова Сумської обласної державної адміністрації Микола Клочко. За час роботи на обласному рівні він роздав 33 обіцянки, що були зареєстровані «Словом і Ділом». 20 із них Клочко виконав, чим забезпечив собі досить високий відсоток реалізації обіцяного (61%) і високе 4-те місце в рейтингу відповідальності голів ОДА.

Судячи з тематики обіцянок, підхід до керівництва областю у губернатора збалансований: приблизно однакову кількість зобов’язань він узяв на себе в кожній з таких галузей управління: соціальна політика, правоохоронні органи, нацбезпека й оборона, екологія, державне управління й інфраструктура.

До топ-3 виконаних обіцянок Клочка можна віднести такі: створення спеціальної робочої групи для перевірки санітарно-технічного стану локальних місць видалення відходів, полігонів та сміттєзвалищ, збільшення кількості загонів територіальної оборони вдвічі та облаштування Алеї пам’яті героїв України в Білопіллі.

Серед обіцянок, виконанням яких не може похизуватися сумський обласний голова, є заява про направлення його особистих депутатських коштів на облаштування військового містечка, зведення в регіоні нових фортифікаційних споруд та підтримка розвитку лісового господарства.

Зі статусом «у процесі виконання» в досьє Клочка наразі значаться лише 3 обіцянки. Перша – добудувати гуртожиток ДЮСШ «Барса»; друга – встановити камери відеоспостереження на в’їздах до Сум; третя – домогтися передачі Сумської міської поліклініки №6 на баланс обласної адміністрації.

Найбільш публічно активним голова Сумської ОДА був у перші півроку роботи: тоді «Слово і Діло» фіксувало від 2 до 8 його обіцянок щомісяця. Потім інтенсивність публічних заяв помітно знизилась, і наразі Клочко є досить непублічним чиновником – принаймні тепер він широко не анонсує власні робочі плани.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: