Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Клочко має намір подвоїти кількість загонів територіальної оборони в області

25 квітня 2015 року голова Сумської обласної державної адміністрації Микола Клочко повідомив, що в Сумській області налічується приблизно 27 тис. осіб, навчених для територіальної оборони. Клочко додав, що до Нового року ця цифра буде збільшена мінімум в 2 рази (відео 5:19 - 5:53).
Архів
Сказано 25 квітня 2015 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=jd8n6U3qCAE
  • http://sm.gov.ua/ru/2012-02-03-07-53-57/8933-mykola-klochko-sumshchyna-hotova-reahuvaty-na-zovnishni-zahrozy.html
  • Лист Заступника начальника ВЗДПІ Сумської ОДА О.Ф.Фролова
  • Лист начальника Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Сумської обласної державної адміністрації С.Над'ярного №59 від 04.02.2016

Результат

12 червня 2015 року в області провели інструкторсько-методичні заняття з керівниками міст і районів області щодо формування підрозділів територіальної оборони. Під час навчань Клочко наголосив на необхідності пришвидшити роботи з облаштування опорних пунктів та місць для розміщення підрозділів тероборони. Крім того, керівник Сумщини запропонував започаткувати щоквартальне проведення подібних навчань на базі міст і районів області.

Відповідно до листа Сумської ОДА від 15 червня 2015 року, з метою підготовки до ведення територіальної оборони на території області передбачено облаштування блокпостів, роботи з яких проводяться за рахунок коштів районних державних адміністрацій, міських рад та благодійної допомоги.

У той же час, згідно з «Переліку службової інформації Збройних сил України», затвердженого наказом Генерального штабу ЗС України від 20.09.2011 р №180, запитувані дані відносяться до інформації з обмеженим доступом.