Конституційний суд скасував обмеження щодо пенсій для військових

Читать на русском
Оскаржені положення закону після визнання неконституційними втрачають свою дію з моменту ухвалення судом цього рішення.

Конституційний суд України скасував обмеження максимальної пенсії військових лімітом до 10,74 тис. грн.

Це рішення було оприлюднено в п'ятницю, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Визнати такими, що не відповідають Конституції України, положення закону «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб» ... частини 7 статті 43, згідно з якою максимальний розмір пенсії ... не може перевищувати 10 прожиткових мінімумів ... 10,74 тисячі гривень», – йдеться в рішенні КСУ.

Суд також визнав неконституційним перше речення ч. 1 ст. 54, відповідно до якої в період із 1 січня 2016 року до 31 грудня 2016 року особам, які працюють на посадах, передбачених законами України «Про державну службу», «Про прокуратуру» та «Про судоустрій і статус суддів», призначена пенсія або щомісячне довічне грошове забезпечення не виплачується.

Як повідомлялося раніше, Верховна Рада України підтримала в цілому законопроект №3252 «Про внесення змін до деяких законів України щодо пенсійного забезпечення окремих категорій осіб із числа учасників проведення антитерористичної операції».

Нагадаємо, що Міністерство оборони України направило на виплати сім'ям військовослужбовців, які перебувають у заручниках на Донбасі, 8 мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: