Україна кардинально змінила підхід до співпраці з НАТО – віце-прем'єр

Читать на русском
Український уряд завершує роботу над Річною національною програмою співробітництва з НАТО. Про це заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської інтеграції Іванна Клімпуш-Цинцадзе.
Фото: УНІАН

Український уряд завершує роботу над Річною національною програмою співробітництва з НАТО.

Про це заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Клімпуш-Цинцадзе, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

За словами віце-прем’єра, програма вперше буде побудована за новим принципом.

Клімкін розповів, яку роль НАТО відводить УкраїніОчільник МЗС України Павло Клімкін наголошує на необхідності інтенсифікації роботи в питанні північноатлантичної інтеграції України для того, щоб наша країна поступово ставала частиною східного флангу НАТО.

«Вона вперше не буде простим переліком заходів, які проводяться спільно міністерствами і відомствами з агентствами або представництвом тієї чи іншої програми НАТО, а буде включати в себе всі плани реформування, зокрема – сектору безпеки і оборони», – розповіла вона.

Раніше спільна робоча група Україна – НАТО з оборонно-технічного співробітництва на засіданні у Львові схвалила положення про діяльність цієї групи і оновлену версію «дорожньої карти» з оборонно-технічного співробітництва.

Нагадаємо, раніше міністр оборони України Степан Полторак заявив, що до стандартів НАТО приведені у відповідність п'ять батальйонів ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: