Майбутнє «Привату»: продаж чи об'єднання з «Ощадбанком»?

Читать на русском
Олег Устенкоексперт у сфері економіки

У ситуації з «ПриватБанком» потрібно слідувати сценарію продажу, а не об'єднання з іншим великим банком.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко, аналізуючи заяву міністра фінансів про продаж або об'єднання «ПриватБанку» з «Ощадбанком».

«Об'єднання «ПриватБанку» з «Ощадбанком» – можливий варіант, але вони обидва є «монстрами». Тепер у держави на руках одразу кілька банків-монстрів – «Ощадбанк», «Укрексімбанк» і «ПриватБанк», – підкреслив Устенко.

Продаж, уточнив він, виглядає більш логічним сценарієм. Буде навіть не дивно, якщо згодом вирішать виставити на продаж ще й «Ощадбанк» з «Укрексімбанком».

Націоналізація «ПриватБанку»: хронологія подій«Слово і Діло» вирішило скласти хронологію подій, пов'язаних із рішенням Кабміну про націоналізацію найбільшого банку України.

«Це абсолютно нормально може лягати в ліберальну концепцію відмови від державної власності. Це можливо. Але об'єднання цих двох банків є не дуже логічним та не зовсім правильним. На продаж можна вийти вже десь за рік-три. Не може йтися про місяці. Це більш тривалий проміжок часу», – вважає експерт.

«Якщо їх об'єднати, то як їх потім продати? Продати «монстра»? Це не уявляється можливим. Це не враховуючи державної власності як такої, що як мінімум є неефективною», – пояснив Олег Устенко.

Як відомо, 18 грудня Кабмін та Рада нацбезпеки і оборони України підтримали націоналізацію «ПриватБанку».

Додамо, вчора міністр фінансів Олександр Данилюк заявив про продаж банку після повної стабілізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: