Зі східного Алеппо евакуювали майже 20 тисяч осіб

Читать на русском
Зі східної частини сирійського міста Алеппо, де ще обороняється опозиція, евакуювали майже 19 тисяч чоловік.

Зі східної частини сирійського міста Алеппо, де ще залишилися осередки опору опозиції, евакуювали майже 19 тисяч чоловік.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

Відповідно до прийнятої в понеділок резолюцією Ради Безпеки ООН, міжнародні спостерігачі стежать за процесом евакуації, організатором якого виступає сирійський уряд.

За словами Єнса Лерке з Управління з координації гуманітарних питань, представники ООН перебувають на контрольно-пропускному пункті Рамуссен на «кордоні» розташувань опозиції і проурядових військ в Алеппо. «Я хотів би підкреслити, що вже наскільки днів ми використовуємо моніторинговий механізм, в рамках якого наші представники перебувають на пропускному пункті Рамуссен, - зазначив Єнс Лерке. - Вони мають можливість стежити за тим, що відбувається. Ми вважаємо, що їх присутність забезпечує захист людей, які залишають місто».

За даними Міжнародної організації з міграції, за останні два дні з східного Алеппо виїхало 184 автобуси з цивільним населенням. В ООН наполягають на тому, що операція повинна тривати до тих пір, поки залишаються бажаючі залишити місто. За даними ООН, таких ще чимало.

Нагадаємо, раніше Рада безпеки ООН узгодила проект резолюції про евакуацію мирних жителів з Алеппо.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: