Рада збільшила субвенції місцевим бюджетам

Читать на русском
Обсяг субвенції з Держбюджету місцевим бюджетам було збільшено на надання пільг та житлових субсидій населенню.

Народні депутати прийняли законопроект про внесення змін до Держбюджету на 2016 рік щодо збільшення обсягу субвенцій місцевим бюджетам на 4,36 млрд грн.

Відповідне рішення підтримали 277 народних депутатів, повідомляє «Слово і Діло».

Обсяг субвенції з Держбюджету місцевим бюджетам було збільшено на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання та водовідведення, квартирної плати, вивезення побутового сміття та рідких нечистот на 4,360 млрд грн.

За підсумками січня-листопада 2016 року загальний фонд Держбюджету перевиконано, в тому числі за частиною чистого прибутку надійшло 10,247 млрд грн, (перевиконання на 2,050 млрд грн) і за зборами на обов'язкове державне пенсійне страхування надійшло 4,760 млрд грн, (перевиконання становить 1,984 млрд грн грн).

Депутати не внесли до порядку денного закони про спецконфіскацію та спрощення зняття недоторканностіВерховна Рада не розглядатиме сьогодні законопроекти спецконфіскацію, а також спрощення процесу зняття депутатської недоторканності.

«З огляду на зазначене, пропонується збільшити дохідну частину загального фонду державного бюджету на 4,360 мільярда гривень за рахунок очікуваного перевиконання в частині чистого прибутку (доходу) господарських організацій (державних унітарних підприємств та їх об'єднань) на 2,050 мільярда гривень і за зборами на обов'язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій на 2,310 мільярда гривень», – йдеться в пояснювальній записці щодо джерел для відповідних субвенцій місцевим бюджетам.

Як повідомлялося раніше, Міністерство охорони здоров'я хоче перерозподілити на зарплату медикам та оплату комунальних послуг медустанов близько 877 млн ​​грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: