У «Приваті» пояснили ситуацію навколо інформаційної атаки на банк

Читать на русском
З ПриватБанку неможливий швидкий відтік вкладів, оскільки депозитний портфель на 80 відсотків складається зі строкових депозитних вкладів, які забрати раніше терміну не вийде.
Олег Гороховський

Топ-менеджмент «ПриватБанку» вважає, що його націоналізація неможлива, а будь-яка інформація на цю тему – інформаційна атака на нього.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише заступник голови правління «ПриватБанку» Олег Гороховський, передає «Слово і Діло».

«Якби держава хотіла нас націоналізувати, то вона б діяла тихо, але тут усе інакше: використовуючи нерозуміння громадянами суті націоналізації, розганяють паніку для того, щоб, за задумом організаторів, це призвело до неплатежів і зупинки банку. Тобто йдеться не про націоналізацію, а про сплановану атаку на банк», – пише він.

До того ж, наразі в Україні немає юридичного поняття та законодавчого шляху націоналізації того чи іншого стабільно працюючого банку. Більше того, сам процес націоналізації не несе ніяких ризиків для вкладників, оскільки ця операція призводить лише до зміни власників.

Гороховський також пояснив причину, чому з «ПриватБанку» неможливий швидкий відтік вкладів. «У нас у портфелі понад 80% строкових депозитів і прибігти в паніці за грошима раніше терміну не виходить. Тож ми досить спокійно сприймаємо ці хвилювання», – сказав він.

Зараз «ПриватБанк» впроваджує дії докапіталізації, яка розрахована до кінця 2018 року згідно з графіком, узгодженим з НБУ.

Нагадаємо, що в лютому НБУ визначив «ПриватБанк», «Ощадбанк» та «Укрексімбанк» як три системно важливих банки й встановив для них спеціальні значення економічних нормативів.

У вересні Антимонопольний комітет України оштрафував «ПриватБанк» на суму 82,6 тис. грн за порушення конкурентного законодавства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: