Керівництво «ПриватБанку» заспокоює клієнтів: з грошима нічого не трапиться

Читать на русском
Перший заступник голови правління Приватбанку Олег Гороховський прокоментував націоналізацію банку.

Перший заступник голови правління «Приватбанку» Олег Горохівський заявив, що з грошима вкладників нічого не трапиться, а банк буде працювати в стандартному режимі.

Як передає «Слово і Діло», про це Горохівський написав на своїй сторінці в Facebook.

«З вашими грошима на поточних, депозитних, карткових рахунках, фізичних і юридичних осіб, з вкладеннями в «Сервіс вигідних вкладень» нічого не станеться. Це було ключовою умовою переговорів про зміну власності. Банк буде працювати далі в стандартному режимі. У банку з'явиться новий голова правління, Олександр Шлапак, який сформує нову команду топ-менеджерів. Стара команда готова і буде надавати їм всіляку підтримку. Впевнений, що клієнти і співробітники не відчують різницю в роботі банку», - заявив Гороховський.

У «Приваті» пояснили ситуацію навколо інформаційної атаки на банкТоп-менеджмент ПриватБанку вважає, що його націоналізація неможлива, а будь-яка інформація на цю тему – інформаційна атака на нього.

Він зазначив, що банку потрібна була докапіталізація і поліпшення застав під кредити, та додав, що після початку військових дій і на тлі падаючої економіки банк пережив сім інформаційних атак. Кожна атака приводила до відтоків коштів фізичних осіб і корпоративних клієнтів.

«Найпотужнішою була остання атака. Кожен день ми оновлювали рекорди за кількістю коштів, виданих переляканим клієнтам в банкоматах і відділеннях. Наша мережа банкоматів останні дні видавала більше 2 мільярдів гривень в день. При тому, що попередні рекорди ледь дотягували до 1,5 мільярда в найбільш пікові дні», - поінформував Гороховський.

«Рішення про добровільну і мирну передачу банку у володіння державі було прийнято в той момент, коли ми зрозуміли, що цю інформаційну атаку ми можемо не пережити, і що під загрозою можуть опинитися наші клієнти», - резюмував він.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України на засіданні в неділю підтримав пропозицію Національного банку і Ради фінансової стабільності про перехід ПАТ «Приватбанк» в стовідсоткову державну власність.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: