Петренко сумнівається, що в Раді є 226 голосів за Антикорупційний суд

Читать на русском
Міністр юстиції України має сумніви щодо достатньої кількості голосів парламентарів для ухвалення закону про Антикорупційний суд.
Павло Петренко

Міністр юстиції України Павло Петренко повідомив, що текст законопроекту про створення антикорупційного суду може бути готовий за кілька місяців, але для ухвалення цього закону у Верховній Раді ще необхідно знайти більшість.

Про це він заявив, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Цей законопроект (про створення Антикорупційного суду – Ред.) має бути ухвалений у парламенті. Для нього потрібно зібрати 226 голосів. Поки ми не можемо навіть за громадянську конфіскацію знайти в депутатів голосів – вони чомусь панічно цього бояться. А при словах «антикорупційний суд» у багатьох депутатів починається мандраж та амнезія», – зазначив Петренко.

За його словами, народні депутати з різних фракцій спільно з Мін'юстом і цивільним сектором уже розробили концепцію Антикорупційного суду.

Петренко планує створити Вищий антикорупційний судСказано 26 травня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

«Текст законопроекту – це питання кількох місяців. Головне, щоб за це було 226 голосів. І тут важлива позиція і журналістів, і громадянського суспільства», – додав міністр.

Нагадаємо, 26 травня міністр юстиції Павло Петренко заявив, що в Україні планують створити Вищий антикорупційний суд. Уже 13 грудня він повідомив, що закон про створення такого суду ухвалять у 2017 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: