В окупованому Донецьку почалося українське телемовлення

Читать на русском
Важливо, щоб українські канали були в ефірі тимчасово окупованої території, щоб місцеві жителі знали, як відновлюється вільна частина Донбасу, як розвивається, які в неї перспективи.

Передачі регіонального українського телеканалу «До ТеБе» можна дивитися не лише на околицях, а й в інших районах окупованого Донецька.

Про це повідомляє прес-служба Донецької регіональної дирекції Національної телекомпанії України, передає «Слово і Діло».

«Раніше аналоговий сигнал «До ТеБе» можна було приймати лише в південній частині міста, тепер же дивитися телеканал на звичайну антену можна і в інших районах, зокрема в Пролетарському, розташованому на заході Донецька», – наголошується в повідомленні.

Більше того, територія українського мовлення постійно збільшується.

«Важливо, щоб наш канал був і в ефірі тимчасово окупованої території, щоб місцеві жителі знали, як сьогодні живе вільна частина Донбасу, як вона відновлюється, розвивається, які в неї перспективи. І це краще за будь-яку агітацію й пропаганду», – сказав виконавчий директор філії Національної телекомпанії «Донецька регіональна дирекція» Віктор Підлісний.

Стало відомо, скільки коштів буде виділено на суспільне мовлення в УкраїніУ 2017 році Мінфін виділить на Національну громадську телерадіокомпанію понад 1 млрд гривень. Кошти будуть виділені окремо від фінансування Євробачення.

Нагадаємо, що обласне телебачення після евакуації з Донецька 27 лютого 2015 року поновило мовлення під логотипом «До ТеБе» в цифровому та аналоговому форматах, а також через кабельні мережі.

Як повідомлялося раніше, в Слов'янську на горі Карачун запустили в роботу зруйновану під час бойових дій два роки тому телевізійну вишку.

Нагадаємо, що в лютому Міністерство інформаційної політики розширило телевізійне мовлення на території біля лінії зіткнення сил АТО та бойовиків, в тому числі й на окуповану Горлівку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: