Онищенко перебуває в Німеччині – адвокати нардепа

Читать на русском
Народний депутат Олександр Онищенко, якого в Україні підозрюють у причетності до газових схем і викликають на допит через заяви про корупцію у вищих ешелонах влади, перебуває в Німеччині.
Олександр ОнищенкоФото з відкритих джерел

Народний депутат Олександр Онищенко, якого в Україні підозрюють у причетності до «газових схем» та викликають на допит через заяви про корупцію у вищих ешелонах влади, перебуває в Німеччині.

Про це пише видання DW з посиланням на адвокатів Онищенка, повідомляє «Слово і Діло».

За даними видання, Федеральне відомство юстиції Німеччини розглядає клопотання адвокатів Онищенка про скасування німецького ордера на арешт, незважаючи на який нардеп перебуває на території Німеччини.

Інтерпол не оголосив Онищенка в міжнародний розшукІнтерпол не оголосив українського депутата-втікача Олександра Онищенка в міжнародний розшук.

За словами захисту Онищенка, 13 грудня адвокати мають намір звернутися до суду, якщо відомство не відреагує на клопотання. Також повідомляється, що в Німеччині на нього оформлений маєток із центром підготовки наїзників, а сам нардеп протягом декількох років вкладав мільйони в маєток та сучасну стайню.

DW пише, що ці кошти надходили в Німеччину через низку юридичних осіб, а власністю в цій країні розпоряджається німецька фірма, якою володіє кіпрська Ostexpert Limited. Цій компанії також належить український «Пласт», що займався видобутком газу в Україні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україну не надходила офіційна відмова Інтерполу в розшуку Онищенка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: