НАБУ збирається оголосити підозру Охендовському

Читать на русском
Національне антикорупційне бюро (НАБУ) зібрало достатньо доказів, щоб оголосити підозра в незаконному отриманні коштів з чорної бухгалтерії Партії регіонів голові Центральної виборчої комісії Михайлу Охендовському.

Слідство Національного антикорупційного бюро України зібрало достатньо доказів для оголошення голові Центральної виборчої комісії Михайлу Охендовському підозри у незаконному отриманні коштів із «чорної бухгалтерії» Партії регіонів.

Про це заявив директор відомства Артем Ситник в інтерв'ю «Дзеркалу тижня», передає «Слово і Діло».

Він зазначив, що провести у цій справі ще одну економічну експертизу, на якій наполягають у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, неможливо.

«Економічної експертизи не проводили, були просто показання в галузі економічної експертизи з цього приводу. Прокурори погодилися, що її в цій справі провести неможливо. Нам нічого надати експерту», - визнав Ситник.

Ситник розповів, коли в Україні з'явиться антикорупційний судАртем Ситник підкреслює необхідність судової реформи як елемент ефективної боротьби з корупцією, в тому числі створення Антикорупційного суду до кінця 2017 року.

За його словами, здобуті детективами докази і без експертизи є досить вагомими.

«Говорити про повний список доказів, які проходять у справі людини, я не буду. Але, на мою думку і думку детективів, сукупність здобутих доказів дає підстави для складення й озвучення підозри. Тому ми цю підозру склали. Нібито переконали прокурорів, що доказів для оголошення підозри достатньо, і, сподіваюся, найближчим часом підозру буде погоджено», - заявив керівник НАБУ.

Крім того, Ситник розповів, що Бюро виконало розпорядження САП і підготувало новий проект підозри для одного з фігурантів справи «чорної бухгалтерії» ПР, і що антикорупційна прокуратура може погодити його до кінця тижня.

За інформацією газети, НАБУ направило в САП новий варіант тексту підозри для Охендовського, але для його юридичного опрацювання потрібен час до понеділка-вівторка.

Нагадаємо, у середині червня 2016 року голову Центрвиборчкому Михайла Охендовського викликали на допит у Національне антикорупційне бюро щодо «чорної бухгалтерії» Партії регіонів.

Раніше, глава Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник пояснив засекреченість «чорної бухгалтерії» Партії регіонів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: