Москаль не впорався з обіцянкою закупити 44 шкільних автобуси для Закарпаття

Читать на русском
Замість обіцяних губернатором Москалем 44 шкільних автобусів, Закарпатська область отримає майже вдвічі менше.
Геннадій Москаль

За поточний рік Закарпатська обласна адміністрація закупила для освітніх закладів регіону 22 шкільних автобуси, ще 5 плануються до закупівлі протягом грудня.

Про це «Слову і Ділу» стало відомо в ході перевірки обіцянки голови Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля щодо того, що регіон планує закупити 44 таких автобуси до кінця 2016 року.

Москаль пообіцяв у 2016 році закупити 44 шкільні автобусиСказано 2 січня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Таку обіцянку він дав 2 січня цього року, зазначивши, що в першу чергу будуть забезпечуватися автобусами ті райони, з яких вони були вилучені до зони проведення АТО. Передбачалося, що одну половину коштів на це становитиме субвенція з Державного бюджету, іншу профінансують місцеві бюджети (в тому числі обласний).

Проте на початку грудня у відповідь на інформаційний запит «Слова і Діла» в обладміністрації поінформували: закуплено лише 22 шкільні автобуси загальною вартістю 32,16 млн грн, ще 5 машин будуть куплені до кінця року. Таким чином, запланована кількість автобусів, придбаних у 2016 році становитиме лише 27, що означає, що Геннадій Москаль не впорався з цією обіцянкою.

Москаль не справился с обещанием закупить 44 школьных автобусаSlovoiDilo

Загалом у досьє Москаля 61 обіцянка, 38 з яких виконані. В рейтингу відповідальності українських губернаторів він посідає третє місце.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: