Комітет ВР не погодився зняти недоторканність із Новинського

Читать на русском
Регламентний комітет Ради не зміг визнати законним, мотивованим та обґрунтованим подання ГПУ на часткове зняття недоторканності з Новинського.

Регламентний комітет ВР розглянув подання ГПУ про причетність народного депутата від «Опоблоку» Вадима Новинського до незаконного впливу на помічника нині покійного предстоятеля УПЦ МП Володимира Олександра Драбинка.

Висновок Комітету підтримали 6 депутатів, 2 – виступили проти, 1 – утримався, повідомляє «Слово і Діло».

У своїх висновках регламентний комітет Ради не зміг визнати законним, мотивованим і обґрунтованим подання ГПУ на часткове зняття недоторканності з Новинського. Висновок був підписаний заступником голови комітету Павлом Пинзеником і спрямований голові Ради Андрію Парубію.

Фракція «Самопомочі» висунула ультиматум парламентуУ фракції «Самопомочі» висунули ультиматум у зв'язку з кримінальним провадженням, в якому фігурує нардеп Вадим Новинський.

Тепер голова Верховної Ради визначить подальшу долю подання – винесення його на голосування або направлення на доопрацювання до ГПУ.

Нагадаємо, що генеральний прокурор Юрій Луценко написав листа у відповідь на вимогу регламентного комітету Верховної Ради надати додаткові матеріали щодо представлення на зняття недоторканності з народного депутата від фракції «Опозиційного блоку» Вадима Новинського.

Раніше в ГПУ повідомили, що Новинському загрожує до 5 років в'язниці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: